hits

BOLD CARAMEL COOLNESS

Hva er bedre enn myk karamell som smelter på tunga? Jeg er selv en skikkelig godtegris! For meg er det lite som slår litt mums til en god og sterk kopp kaffe (Im a mother!). Derfor tenkte jeg dele med dere en veeeldig enkel oppskrift på hjemmelagde fløtekarameller! For du har kanskje sett de ligge fint pakket inn ved disken på apoteket eller den lokale kafeen din? Men så la du merke til prislappen og tenkte; WOW de pengene får gå til dagens middag istedet. I hear you!! Disse karamellene er like fine å servere på et brett, en skål, gi bort i cellofanpapir med sløyfe rundt eller henge på juletreet...

 

 

DETTE TRENGER DU:

(Gir ca 40 karameller)

50 gram margarin

3 dl sukker

2,5 dl sirup, lys eller mørk

3,3 dl kremfløte 

1,5 SS vaniljesukker 

Stor kjele (ikke teflonbelagt!) og sleiv

Termometer (ikke et must, les lenger ned)

Evt cellofanpapir, tråd eller sløyfe 

 

 

Slik gjør du:

1. Smelt margarin i kjelen

2. Bland i sukker, sirup og fløte 

3. Bland til slutt i vaniljesukker 

4. Rør til sukkeret har smeltet. Bruker termometer når massen kokes opp. 

5. Fosskok under omrøring til massen når 118 grader 

6. Ta kjelen av varmen og hell massen over på bakepapir i en form og avkjøl. 

 

 

TIPS FRA CICKI:

Hvis du ikke har termometer kan du gjøre karamellprøver for å vurdere om massen er ferdig kokt. Drypp litt varm karamellmasse i en kopp med kaldt vann og kjenn på massen med fingrene. Hvis den kan formes til en kule er den ferdig kokt. Min komfyr er litt treig så for meg tok det ca 15 min med fosskoking før den ble 118 grader.. Huskeregel; det skal lukte karamell! 

Jeg tok formen og satte den ut i kulda så slipper jeg å ødelegge kjøleskapet med fosskokende karamell hihi.. Men husk aluminiumsfolie over formen! Da slipper de små fuglene å brenne tærne sine hvis de prøver å smake på karamellene dine! 

 

 

7. Når massen er helt kald kan du løfte bakepapiret ut av formen og skjære eller klippe karamellene slik du vil. 

 

 

Kan man lage karameller med barn? Absolutt! Tenk så gøy å se på boblene i gryta og få smake mens man kutter opp karamellen. De større barna kan være med å pakke karamellene inn i sølvpapir eller legge i poser med sløyfer på. 

 

Hvert år arrangerer jeg julefest for noen av våre bestiser i tida rundt Luciadagen. Dette er et høydepunkt for meg! Det er noe med de tradisjonene asså. De bare klorer seg fast i meg og jeg elsker det haha! Masse godt, julemusikk, pakkeleken, gløgg, knuse pepperkakehus og kjærlighet. Men helt ærlig, jeg tror det er noe med at jula kommer sist i året. For da kan man tenke tilbake på året som har vært. Jeg kan kjenne meg rørt jeg... Selv om jeg har hatt skikkelig kjipe dager dette året også. Ja til og med uker og nesten måneder som har vært kjipe. Men så har jeg livet. Jeg har mennesker rundt meg som jeg elsker og som elsker meg. Jeg er heldig!!  

Usj før jeg begynner å gråte over tastaturet her; Disse karamellene tror jeg gjestene mine kommer til å mumse i seg! Og det er BRA for hvis vi skulle spist opp alle godtene vi har her hjemme selv, hadde vi måtte kjørt to biler opp til Gøteborg for å feire jul i år... Jeg lengter!!  

 

 

INSTAGRAM HER

#jul #julegodteri #karameller #juleverksted #gjørdetselv #julekos #advent #ettertanke #takknemlig #kjærlighet

 

3 kommentarer

Doni

06.12.2017 kl.14:51

Hatar att jag inte kan vara med på julfesten 💔 ni får ha det sååååå mysigt!!

And yes life has its ups and downs but I love you and will always be here. Nah need to get up now. Getting too deep lol

Laine

07.12.2017 kl.16:17

Å de så gode ut:-) den oppskriften skal jeg jammen prøve:-) takk for at du legger ut:-)

cickis

07.12.2017 kl.21:35

Herlig!!

Skriv en ny kommentar

cickis

cickis

32, Oslo

Elsker alt vakkert, spennende & ekte! Jeg blir glad av fotografering, søtsaker, kvalitetstid, de aller fleste mennesker jeg kjenner og ikke kjenner, eventyr og kreative aktiviteter. Mamma til Lucia, hundemamma til Jax Teller (I know, crazy dogname) og wifey til Daniel Danno min. This is the life I LOVE!

Kategorier

Arkiv