hits

HVA BETYR LIVET FOR DEG?

Follow my blog with Bloglovin

I kveld vil jeg skrive et mye mer personlig innlegg enn jeg hadde tenkt at denne bloggen skulle inneholde. Men denne bloggen er min og skal være et sted for meg å uttrykke meg og jeg må få disse ordene ut..  

 

Jeg vet ikke hva du gjør i kveld? Om du føler deg glad, ensom, spent på noe du gleder deg til, trøtt og stresset før eksamen, redd eller bekymret. Selv sitter jeg foran dataen med en kopp te mens tårene triller.. Jeg er så lei meg og sint. Skuffa over ting som ikke er slik jeg skulle ønske. Ikke over ting man kan se ved første øyekast på mitt liv, men som allikevel tar opp så mye plass i livet mitt. Altfor mye plass. 

 

Når jeg var 12 år fikk jeg en revmatisk lungesykdom som, pga aggressiv betennelse, har gjort store skader på lungevevet. Per dags dato har jeg ca 48-50 % lungekapasitet. Resten av lungene kan aldri ta opp mer oksygen.. Det er dødt vev. Dette gjør også at jeg har forhøyet trykk i i det lille hjertekretsløpet. Det siste halvåret har det også oppstått betennelse i tarmene mine og i hele spiserøret. Med dette følger mange sykehusopphold, undersøkelser, behandlinger og samtaler med utallige leger med ulik spesialisering. Allikevel er jeg takknemlig at jeg har livet. Jeg er det! Livet er det fineste jeg har... Livet og alle fine menneskene som former meg på så mange spesielle måter. Med sine egne liv. De inspirerer meg og gjør at jeg vil bli en bedre versjon av meg selv. De forgyller mine dager! Kollegene mine også..Jeg er så heldig! Jeg håper du har like flotte mennesker i ditt liv. For meg gjør nettopp de at jeg føler meg rik, selv på en kveld som denne. 

 

For denne uka har vært så dritt. Masse kjedelige og alvorlige beskjeder angående helsa mi... det knekker meg nettopp fordi jeg elsker livet så høyt. De som kjenner meg vet nettop det om meg. Vanligvis bobler det liv ut av meg. Masse overskudd, latter og energi! Det er meg. Cicki. Miss Chris. CIX. Horsey (kallenavn fra søsknene mine haha). For det er med den energien og indre liv jeg ble designet... From the day I was born. Før sykdom kom inn i mitt liv. 

 

Min største frykt er å, igjen, bli så syk at jeg ikke føler at jeg lever men bare eksisterer. Som da jeg først ble skikkelig syk for nå 20 år siden. For hva betyr penger, karriere, eiendom, mennesker, flotte reiser osv hvis man ikke har helse... til å kunne være sammen med de man er mest glad i, bruke pengene man tjener på det som betyr noe eller kunne reise er nytt, spennende sted. Til å kunne leve ut sin kreativitet i ulike former. Det er derfor tårene renner og hjertet mitt brister.. Fordi jeg er redd. Jeg kjenner på bekymring for framtida selv om jeg vet at det finnes gode løfter for mitt liv.. Jeg kjenner på helt menneskelig bekymring. Jeg er så innmari redd for å ikke kunne leve lenge..For å kanskje ikke kunne jobbe, være en super-mamma for Lucia, være bestevenn, kjæreste & partner in crime for Danno min, ha kvalitetstid med familien min som jeg elsker! For å ikke snakke om alle bestis-vennene mine.. wow! Hjertet mitt renner jo over av kjærlighet for alle disse. 

 

Hvis du som leser dette har opplevd sykdom selv eller har noen du elsker som er syke, så vet du om det sinne som kan oppstå. Man blir sint når sykdom tar makt over livet ditt og stjeler de fineste tingene uten at man kan påvirke det. Hvertfall er jeg en sånn jente.. Jeg vil fikse alt! Men sykdommen i kroppen min kan jeg ikke fikse.. Jeg bestemmer ikke over den og jeg kan ikke velge den bort. Den følger med meg og gjør at personligheten min er fanget i en kropp som ikke matcher. 

 

Hva skal man gjøre da? Jeg tror man må lufte seg. Slik jeg gjorde nå. Og som jeg veldig ofte gjør med mine nærmeste. Få ut alle de stygge tankene. Ikke la de få gro fast. For da taper du.. Og da vinner hvertfall sykdommen. For tankene er noe jeg faktisk kan styre over. Det hjalp å få ordene ned på skjermen og nå har jeg delt byrden min med dere som leser. Så godt egentlig. Etterpå skal jeg gå og stjele en god og lang klem fra Daniel. Ingen medisin er så effektiv som han.

 

Så skal jeg legge meg. Våkne opplagt i morgen. Så skal jeg igjen (for sikkert en million femhundretusende gang i mitt liv) tenke godt gjennom hva livet mitt betyr for meg. Alt det fine. Bare det fine. Så skal jeg ta den energien og bruke den som en indre motivasjon for dagene som kommer. 

 

Jeg skriver ikke dette innlegget for å få medlidenhet eller at du skal synes synd på meg. Men jeg gir utfordringen videre til deg. Tenk over hva livet betyr for deg. Hva er det fine og dyrebare? Tar du vare på det? Har du noe søppel i livet ditt. Kast det ut hvis du kan. For det er nå du lever. 

 

Når jeg legger meg skal jeg ta innover meg alle følelsene jeg hadde når jeg svevde over tusen små templer i en liten luftballong i Myanmar. Jeg følte meg fri & levende, eksploderende glad, forventningsfull til framtiden og boblende av eventyrlyst. Det er den Cicki jeg skal ta fram. I morgen. 

 

 

 

 

 

 

#blogg #personlig #livet #helse 

 

 

 

8 kommentarer

Leser

07.12.2017 kl.21:27

Du er så utrolig inspirerende. Det å se den livsgnisten du har, er fantstisk. Takk for at du klarer å sette ord på dette. TUSEN TAKK <3

cickis

07.12.2017 kl.21:33

Tusen takk Henrikke! Leser:

Maren

07.12.2017 kl.22:23

Å Christina, takk! Takk for at du selv i en tung situasjon klarer å utfordre oss andre til å verdsette livet og leve for i dag, ikke i morgen.

Elle

07.12.2017 kl.22:34

Fy søren, for en person du er! Jeg har fulgt deg med iver en stund på Instagram og bare tatt innover meg den gleden du utstråler gjennom bildene dine. Veldig trist å lese om din sykdom og de vonde tankene og bekymringen som melder seg! Samtidig som jeg bare må si tusen tusen takk! Tusen takk for at du deler, setter perspektiv og utfordrer! Du hjalp meg mer enn du aner gjennom dette innlegget, til å endre spiralen jeg har kommet i, og til at jeg i morgen skal våknet opp og ta frem den jeg vil være❤️ Igjen, hjertens takk for din åpenhet, og alle gode og varme tanker til deg🌟💕

Nina

07.12.2017 kl.23:42

Du er et forbilde Christina og jeg har digget deg siden vi jobbet sammen. Du er sterk og jeg håper du kommer deg gjennom dette. Selvsagt skal du det

Lene

08.12.2017 kl.07:26

Fantastisk lesing Christina😍 Keep up the good work!! Selv sitter jeg reflekterer over hvilket søppel jeg kan kvitte meg med og hva som tapper meg for energi...det skal jeg tenke litt mer på, og kvitte meg med det. Ha en fin dag 😘

CamyReed

08.12.2017 kl.21:41

Så utrolig fint og sterkt innlegg fra deg<3 du virker som en utrolig sterk og positiv person som ikke fortjener annet enn å være frisk og lykkelig. Jeg er så enig med deg. Vi må bli flinkere å se det fine i det som er rundt oss når vi har muligheten<3

Maja Fredholm

10.12.2017 kl.20:03

Fina Cicki ❤️ Jättefint skrivet, du fick mina tankar i andra banor. Stora kramar från Göteborg!

Skriv en ny kommentar

cickis

cickis

32, Oslo

Elsker alt vakkert, spennende & ekte! Jeg blir glad av fotografering, søtsaker, kvalitetstid, de aller fleste mennesker jeg kjenner og ikke kjenner, eventyr og kreative aktiviteter. Mamma til Lucia, hundemamma til Jax Teller (I know, crazy dogname) og wifey til Daniel Danno min. This is the life I LOVE!

Follow

Kategorier

Arkiv